Totes les forces polítiques de la Corporació votaren a favor de la proposta presentada pel grup municipal de Compromís contra el veto de Rússia als productes valencians al plenari ordinari d’octubre. La moció feia referència a les conseqüències nefastes que el veto rus tindrà sobre la malparada agricultura valenciana i, també, les de l’exclusió de qualsevol tipus d’ajuda de la Unió Europea als cítrics, caquis i magrana.

Els ingressos anuals que el País Valencià obté amb les exportacions a Rússia de cítrics, caquis i magranes (tres sectors que inicialment han quedat exclosos de les compensacions de la UE) és de 67 milions d’euros.

En el 2012, les exportacions de cítrics foren de 47 milions d’euros, una forta suma econòmica que tal i com està el sector citrícola actualment, no es pot permetre perdre.

“La UE, el Ministeri d’Agricultura i la Generalitat Valenciana han de ser conscients de la necessitat que estos cultius reben ajudes. És ben difícil mantindre la competitivitat dels cultius valencians sense estes compensacions”, explica Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

Compromís, amb esta proposta, recull la preocupació de les dos organitzacions agràries valencianes més importants, la Unió de Llauradors i AVA, que han expressat la seua preocupació per les conseqüències del veto en els productes agrícolas.