Compromís per Bétera ha presentat una nova proposta per millorar el servei de transport públic de Metrovalencia amb l’augment de la freqüència de trens al ple ordinari d’octubre. La proposta ha sigut aprovada per tots els partits de la Corporació.

Per segon any consecutiu Metrovalencia decidix reduir els horaris de metro durant 4 mesos (de juny a setembre) amb el consegüent empitjorament del servei públic de transport.

Este empitjorament del servei ha suposat que en determinades franges horàries, s’haja passat de tenir metros cada 20-30 minuts a cada 40 minuts.

Metrovalencia no ha tingut en compte que durant els mesos de juny, juliol i setembre estudiants i treballadors continuen acudint a les universitats i als seus llocs de treball.

La conseqüència més evident d’esta nova retallada, una altra retallada en un servei públic, ha suposat que molts usuaris hagen decidit utilizar el cotxe particular. Cosa que evidencia també quina és la posició de la Generalitat Valenciana respecte a la mobilitat i què és el que vol prioritzar.

No sols sol·licitem que es restituïsquen els horaris normals durant els mesos de juny, juliol i setembre, sinó que també es realitze un estudi per a augmentar els horaris nocturns i també la revisió de preu dels bitllets per a adaptar-los a la situación económica de molts valencians i valencianes.