Compromís va demanar en el plenari ordinari d’octubre que Bétera s’adherisca al Programa Irene de prevenció de la violència sexual en jòvens i adolescents del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a l’any que ve, ja que per a este any el termini està vençut.

El Programa Irene, iniciat a l’any 1997, incidix en l’educació com a ferramenta per a aconseguir una disminució de les conductes masclistes entre la població més jove. En concret, en la formació, informació i prevenció de la violència sexual, a través d’activitats, tallers i cursos adreçats als centres educatius de la localitat.

“Als últims anys, molts estudis conclouen que la violencia masclista entre els jòvens ha augmentat. Des de les administracions hem de fer tot el possible i l’impossible per a millorar esta situació”, reclama Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.