Bona vesprada, a totes i a tots

Des del passat mes de març i com a conseqüència de la pandèmia que assota la major part del món, ens ha tocat viure una situació extraordinària, malauradament Bétera no és una excepció.

Una situació que ha afectat de manera immediata, palpable i real a la població més vulnerable de Bétera, persones amb situacions vitals molt delicades i que la pandèmia ha tornat a colpejar sense pietat. I també i sobretot ha colpejat el sector del comerç de proximitat.

Les administracions i en este cas els ajuntaments i per extensió els polítics hem d’estar no sols ara, sinó en els mesos que venen, a l’alçada de les circumstàncies. Hem de deixar de banda les diferències ideològiques i intentar que l’impacte, sobretot en les persones més vulnerables i en el xicotet comerç i les xicotetes empreses, siga el menor possible.

Precisament hui es porta al ple el document més important de l’any: el pressupost. El document econòmic i financer anual que presenta l’estratègia d’un govern, en este cas, municipal. I és, per tant, l’instrument clau per a la gestió pública dels recursos. Així, des de Compromís hem tingut clar, des del minut 0, que calia aportar i intentar sumar.

El passat 12 de juny se’ns traslladà per part de la Regidora d’Hisenda l‘esborrany de l’Estat d’Ingressos i de Despeses per al 2020. I des d’eixe moment, el grup municipal Compromís hem estat treballant per a presentar propostes que incidisquen, per una banda, en els veïns i veïnes més vulnerables de Bétera, aquells que estan patint de manera dramàtica les conseqüències de la pandèmia, i per una altra, propostes que incidisquen, fonamentalment, en el xicotet comerç de la localitat.

I és en este sentit, que en la passada comissió informativa d’Hisenda presentàrem als membres de l’equip de govern una bateria de 32 esmenes amb la finalitat d’incidir en estos dos sectors.

32 esmenes, 23 de les quals pretenien reduir partides o suprimir partides que per a Compromís, vista la situació extraordinària, ara per ara, no resulten prioritàries i 9 esmenes d’augment o de creació de noves partides, on la destinació dels recursos se centra en les àrees de Drets Socials i de Comerç. Les esmenes estan valorades en 550.200 €. Hem posat el focus, per tant, en partides que directament incidixen i milloren la qualitat de vida de determinats sectors de la població. Amb este augment de les àrees de Drets Socials i Comerç em pretés que el benefici siga el més immediat possible i repercutisca en el dia a dia de les persones i del comerç.

Compromís, posteriorment, oferí també a l’equip de govern la voluntat de seure, debatre i consensuar estes propostes en les quals totes estes reivindicacions presentades mitjançant les esmenes es veren reflectides. Sempre amb una única finalitat incidir veritablement en les àrees de  Drets Socials i de Comerç i millorar així el dia a dia de la vida social i econòmica del nostre poble.

Els tres partits de l’equip de govern i Compromís hem aplegat a consensuar hui un document en el qual es recull l’esperit de les nostres esmenes destinades a reactivar socioeconòmicament Bétera i que és fruit del treball conjunt, del diàleg i del consens de diferents forces polítiques.

Que Compromís vote favorablement estos pressuposts, no és ni molt menys, sinònim d’un xec en blanc. Perquè en estos mesos en què es desenvoluparà el document, Compromís, no ho dubteu, farà un seguiment exhaustiu del seu compliment.

La ciutadania espera dels polítics un acord per a reconstruir el teixit social i econòmic, no sols a nivell estatal i a nivell autonòmic, sinó també a nivell local i és per això, que Compromis per Bétera el que fa és prioritzar els interessos i les necessitats de la gent del nostre poble, per damunt de les diferències polítiques i de les sigles, situant les persones en el centre de l’acció política d’este Ajuntament.

Cristina Alemany Campos

Portaveu Grup Municipal Compromís per Bétera

Descarrega ací les esmenes