Compromís va defendre durant el plenari del passat 1 de juliol la conveniència que l’administració municipal deixe de treballar amb programes de Microsoft i es passe a software lliure. L’estalvi econòmic i una major autonomia en la gestió són raons suficients per fer-ho. Compromís va reclamar concretament que “s’estudie la possibilitat de migrar del programari actual a una plataforma lliure. El principal benefici, evidentment, és l’econòmic, ja que es produïx una reducció dels costs d’instal·lació i de manteniment, també hi ha altres beneficis, com la garantia d’independència respecte al proveïdor”.

Enguany la renovació de les llicències de Microsoft Office 2013 ha costat a l’Ajuntament de Bétera 8.845,10 €. Encara que la regidora de Noves Tecnologies es comprometé a estudiar la migració, davant el poc interés que sembla tenir l’Equip de Govern, Compromís ha presentat una moció per garantir que es realitze un estudi exhaustiu de viabilitat de la implantació del programari lliure amb la comparació no sols econòmica sino també material d’un i altre sistemes.