L’Equip de Govern de Bétera trenca l’objectivitat de les beques del programa “La Dipu et beca” decidint l’assignació de les àrees quan ja coneix les puntuacions dels diferents aspirants, cosa que pot suposar evidents casos de discriminació i favoritisme.

El grup municipal de Compromís ja va reclamar en el passat ple de juny que no podia ser que en les “Bases” de les beques no constara prèviament el nombre exacte de becaris sol.licitats per cada àrea. L’alcalde ho nega però ara en juliol s’ha vist que Compromís tenia raó. En les “Bases” apareix el nombre de beques total (17 a 500 € mensual durant dos mesos) i les àrees ofertades però no quanta gent va a cada àrea.

La portaveu de Compromís, Cristina Alemany, considera que el procés queda desvirtuat de la següent manera: “es recullen primer totes les sol·licituds i, aplicant el barem objectiu que regulen les bases, s’ordena els aspirants en funcio de la puntuació. No obstant això, es decidix a posterior per part de l’ajuntament, quan ja es té clar el lloc que ocupa cada aspirant, quanta gent fa falta en cadascuna de les àrees“.

Al remat, açó suposa trencar amb l’objectivitat del procediment de selecció, ja que la demanda exacta de persones de cadascuna de les àrees hauria d’aparéixer en la publicació de les “Bases” però no apareix. És a dir, segueix Alemany, “no apareix el nombre concret de persones que necessita Urbanisme o Hisenda o Consum, si en són 4 o 5 o 1, sino que això és publicat una vegada es coneix la puntuació de cada aspirant”.

Des de Compromís, tal com diu la seua portaveu, “considerem que al document inicial li caldria introduir un apartat que especificara la demanda exacta de cada àrea per aconseguir major transparència i objectivitat a la concessió de les beques”. Així mateix, el grup de Compromís ha reclamat a l’Equip de Govern que també s’oferte una beca per a assessorament i correcció lingüística en valencià.