dipositspodaLa taxa de tractament i valorització de residus (RSU) ha augmentat per tercer any consecutiu. Cada casa de Bétera ha passat de pagar 75,32 euros en 2011 a pagar 99,83 en 2013, és a dir, en tres anys, el rebut ha augmentat més d’un 30%.
“Des del Consorci València Interior ens han venut sempre que l’esperit de la taxa era que qui més recicla menys paga; però açò no és cert, ja que tot i que està entrant menys fem a la planta i, a més també s’ha augmentat el reciclatge en origen, els veïns de Bétera estan pagant més cada any, quan hauria de ser tot el contrari: més recicle, menys pague”, denuncia Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.
Ni des del Consorci ni des del propi Ajuntament s’ha donat cap tipus d’explicació a la ciutadania de per què cada any augmenta el rebut.

Esta pujada s’afegeix a la de l’IBI, que s’ha incrementat un 300% des de l’entrada del PP en el govern de Bétera el 2003. Des de l’any 2003 PP i UPIB han augmentat el tipus impositiu que grava l’impost en un 31%. Arribaren a pujar-lo un 44% l’any 2009, però van haver de rectificar per la pressió dels veïns (que ompliren la sala de plens) i pel treball de l’oposició.
El reial decret llei 20/2011, conegut com “Decretazo Rajoy”, és el que ha provocat un augment totalment immoral durant el 2013, arribant a un increment del 12% respecte al 2012. El PP de Rajoy ha avançat que vol prorrogar les mides d’este decret per al 2014 amb uns increments semblants. Si finalment no ho fan, Compromís portarà al plenari una proposta urgent per rebaixar l’IBI en almenys un 15%.