entrega propostesEls tres regidors de Compromís per Bétera han presentat este matí en l’Ajuntament cent propostes de veïns de Bétera per als pressupostos locals replegades durant la campanya de recollida d’idees duta a terme en l’últim mes.

“Amb l’entrega de cent propostes contingudes en més de cent escrits, el col·lectiu de Compromís per Bétera aconseguix una fita històrica per a la política municipal de la localitat, que la veu de la ciutadania, sense cap tipus de filtre, s’escolte en la confecció dels pressuposts”, explica Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

Les propostes afecten tant les partides d’ingressos com les de despesa. A més, també s’han aportat suggeriments. El més significatiu és el d’uns pressuposts vertaderament participatius, i també el d’una major transparència i informació del govern local.

Les propostes més destacades pel que fa a la despesa han sigut en personal. La majoria d’elles estan relacionades amb les retribucions dels sous dels regidors de la Corporació, des de la rebaixa de les retribucions a la reducció del sou dels regidors amb dedicació exclusiva.

Destaquen, així mateix, la millora dels parcs infantils, la promoció de la cultura local i la millora del servei de neteja dels carrers i de la jardineria. També hi ha propostes per a l’augment del nombre de contenidors al poble o l’asfaltat i millora de carreteres, carres i voreres.

Respecte a la partida d’ingressos, la proposta estrella ha sigut la reducció de la pressió fiscal, és a dir, la reducció de taxes i imposts.

“La nostra campanya -apunta Cristina Alemany- no correspon exactament a uns pressuposts participatius, sinó que és un primer pas perquè els beterans i beteranes puguen, en un futur no molt llunyà, decidir en què volen prioritzar la inversió i com volen prioritzar també la despesa”.

“És la veu de la ciutadania. Esperem que estes propostes no caiguen en l’oblit i que l’equip de govern, i, sobretot el regidor d’hisenda que estarà confeccionant els pressuposts, tinga en compte les propostes que els presentem. Compromís, en este cas, no és més que l’interlocutor de la veu del poble”, continúa Cristina Alemany.

La ciutadania té molt clares quines són les prioritats actuals i ha fet propostes vertaderament interessants i, sobretot, el que és més important, moltes d’elles totalment viables. Per últim, volem agrair a totes les persones la participació en esta campanya”, conclou Cristina Alemany.