Compromís demana a la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient que després de la fallada de nul·litat de l’ERO en VAERSA, reincorpore els treballadors i les treballadores afectats als seus llocs de treball.

A més, reclama que es mantinguen a ple rendiment les instal·lacions associades a la xarxa d’espais naturals per a dur a terme programes realistes i efectius en pro d’un medi ambient de qualitat.

La situació actual del medi ambient valencià es podria qualificar de precària després de la retallada tant en inversions com en personal, necessaris per a dur a terme les actuacions convenients per a seguir avançant en els objectius de conservació i millora del nostre entorn.

Com a conseqüència de l’acomiadament de prop de 200 treballadores i treballadors de VAERSA a través d’un ERO declarat nul pel TSJ de València i que en aquests moments es troba recorregut per la Generalitat davant el Tribunal Suprem, la situació dels nostres espais naturals s’ha vist deteriorada en tots els nivells d’actuació, amb les conseqüències negatives que està tenint tant per a la conservació, protecció i divulgació del patrimoni natural com per al turisme i per a aquells productors que en el seu moment es van acollir a la “MARCA PARCS” com a segell de qualitat dels seus productes.

Amb VAERSA s’havia consolidat un servei públic orientat a la conservació, protecció i divulgació del nostre patrimoni natural. En els últims 25 anys, s’ha aconseguit posar en valor tota aquesta riquesa natural amb les grans conseqüències positives per tothom conegudes.

L’actual situació de crisi ha vingut a alterar aquesta progressió positiva per a posar en risc l’aconseguit fins ara. En aquests moments, malgrat les dificultats, no podem permetre que el que s’ha assolit en matèria de medi ambient, tan positiu per a la societat en el seu conjunt, s’ature ni un sol segon. Avui, més que mai, resulta necessari defensar i mantenir les conquestes adquirides i seguir impulsant polítiques que facen efectiu el dret a gaudir d’un medi ambient en les millors condicions possibles. Per a açò és necessària una protecció eficaç, però també continuar amb el treball d’educació, difusió i divulgació realitzat fins ara.