El Saló de Plens de Bétera va acollir ahir dimecres un debat entre quatre dels cinc aspirants a encapçalar la llista de Compromís-Equo a les elecciones europees: Julià Àlvaro, Enric Bataller, Isabel Martín i Jordi Sebastià. En el debat, a més, van participar tres candidats a ocupar altres llocs en la llista: Antonio García, Joana Pascual i Loles Ripoll.

Els candidats van realitzar un debat de gran profunditat programàtica sobre les mancances actuals de la Unió Europea i les propostes per aconseguir una Europa més social i democràtica. Van denunciar que les institucions europees responen hui en dia als interessos del capital, que imposa polítiques d’austeritat que estan desmuntant l’estat del benestar que amb tant d’esforç i lluita han construït els ciutadans europeus.

Els candidats van assegurar que la presència de Compromís-Equo en Europa és una garantia per als interessos reals dels valencians i valencianes. A més, van defensar una política de transparència i de defensa dels drets dels ciutadans allunyada “del consens del qual participen el PP i el PSOE”.

En el debat, es va denunciar “l’austericidi” que s’ha imposat a Europa i es va assegurar que la presència de Compromís-Equo al Parlament Europeu farà que s’escolten veus com les dels llauradors. “Nosaltres defensarem de manera contundent i immediata l’agricultura valenciana”, van assegurar els participants.

Podeu vore un vídeo de l’acte en este enllaç.