Al ple ordinari de maig, celebrat dimecres 7 de maig, tots els partits representats a la corporació municipal votaren a favor de la moció presentada per Compromís per Bétera que sol·licita l’avançament de l’edat de jubilació dels membres dels cossos de la Policia Local.

“Està clar que és des del Congrés dels Diputats, amb la modificació de la llei en matèria de Seguretat Social, que es podrà aconseguir esta millora i que cal modificar també el catàleg de professions de risc per incloure els policies locals, per això des del nostre grup hem presentat esta moció”, afirmà la portaveu de Compromís, Cristina Alemany.

La moció que presentà el grup no sorgix del no-res. La Plataforma por la Jubilación anticipada de Policías Locales y Autonómicos (que representa el 94% del col·lectiu) insistix en la necessitat d’avançar als 59 o 60 anys la jubilació, com a conseqüència del deteriorament de les condicions psicofísiques asociades a l’edat i la repercussió en la salut d’este col·lectiu.

En altres països d’Europa, els agents de la Policia Local es jubilen entre els 55 i els 60 anys; a Espanya, no (excepte l’Ertaintza i els Bombers que es jubilen entre els 59 i 60 anys).

“En definitiva, un avançament en l’edat de jubilació suposaria un rejoveniment de la plantilla, una millora en la seguretat en el treball i, sobretot, en la protecció de la ciutadania i dels seus béns”, va concloure Alemany.