La Conselleria d’Educació ha anunciat que Bétera serà un dels 18 municipis que comptarà amb aules com a nova subseu de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), una decisió que Compromís ha reclamat amb mocions i preguntes en el plenari des de fa tres anys.

“Des de Compromís, ens felicitem per la faena que hem fet perquè esta infraestructura educativa puga ser una realitat. La proposta per sol·licitar la ubicació d’una subseu de l’EOI a Bétera va nàixer d’una moció presentada en novembre de 2011 pel nostre grup municipal i va ser aprovada per unanimitat pels diferents partits representats a la corporació. Han passat quasi 3 anys des que s’iniciaren les gestions entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació i sembla que la nostra proposta, després de diverses preguntes més al plenari reclamant esta subseu, vorà la llum”, explica Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

Cristina Alemany alerta de la falta d’informació sobre esta subseu. “Sorprén que la Conselleria haja publicitat les subseus d’idiomes en més de 18 poblacions, entre elles Bétera, per començar el curs el pròxim 15 de setembre, dins de dos setmanes i, en canvi, ni a la pàgina web de l’Ajuntament de Bétera, ni al Tauler d’Anuncis, ni a cap altre espai municipal aparega cap tipus d’informació”, explica.

A més, segons les fonts oficials, el termini per a la inscripció es fixà el 3 de setembre, és a dir, despús-demà dimecres i, a més, els ajuntaments ha de posar a disposició dels interessats un model per què puguen realitzar les sol·licituds d’ingrés. “L’Ajuntament haurà de fer un esforç molt gran per tal d’informar a la major quantitat de gent possible d’este servei, sinó segurament ens veurem un curs més sense subseu d’EOI a Bétera”, alerta Cristina Alemany.

“En el seu moment, després de fer-se un sondeig per diferents poblacions a més de Bétera, van haver quasi 2.000 persones que n’estaven interessades en formar-se lingüísticament. Per raons econòmiques la Conselleria va decidir postposar esta subseu. Hem hagut d’esperar tres cursos escolars per veure materialitzada la proposta i volem que les diferents administracions ho posen tot de la seua banda perquè la subseu de l’EOI siga una realitat”, reclama Cristina Alemany.