“La decisió de traslladar la Unitat de Psiquiatria de l’Arnau de Vilanova a l’Extensió Hospitalària de Llíria no té el suport ni dels professionals, que advertixen de la conseqüent pèrdua de qualitat i eficiència, ni dels usuaris”, explica Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

La Conselleria no ha tingut en compte els inconvenients i els problemes que es generaran, així com tampoc els costos afegits del trasllat. El 80% de les persones que hi ha previst que s’hagen de traslladar a Llíria pertanyen a localitats properes a València. Amb el trasllat tindran uns majors costos de desplaçament i pitjor accessibilitat amb transport públic.

Igualment, la reubicació suposarà una utilització de llits a Llíria que haurien de ser destinats a serveis hospitalaris generals. A més, es malbaratarà la reforma total que es féu en l’Hospital Arnau de Vilanova, en què s’adaptà tota la planta a les necessitats de salut mental fa menys d’un any.

“En definitiva, volem que la Conselleria de Santitat es replantege el trasllat de la Unitat de Psiquiatria a la nova Extensió Hospitalària de Llíria”, conclou Alemany.