seugeneralitat“Com de costum, un any més, els pressuposts de la Generalitat evidencien el desinterés del PP per Bétera“, denuncia Cristina Alemany, portaveu de Compromís. Per tal de pal·liar esta manca d’inversions directes a Bétera, Compromís ha presentat un total de 18 propostes en educació, serveis socials, agricultura, sanitat i infraestructures.

Així, pel que fa a l’àmbit educatiu, hem sol·licitat la construcció d’un nou institut i l’ampliació de l’oferta de cicles formatius de l’Institut Les Alfàbegues.

“La cessió dels terrenys en què es pensa construir el nou centre d’educació infantil i primària (CEIP) ja està feta, però no es veu cap moviment que indique que en breu s’iniciarà la seua construcció. En este cas, a l’esmena es reclama la construcció del nou CEIP”, assenyala Alemany.

Una altra proposta és l’augment de la partida per a la millora i ampliació del Centre d’Especialitats de Burjassot. “Instal·lacions obsoletes, consultes massificades…són alguns dels problemes que patim els beterans i beteranes cada vegada que anem a l’especialista a Burjassot”.

També hem sol·licitat la finalització de l’Hospital Comarcal de Llíria, centre hospitalari al qual estem vinculats per l’àrea de salut. “No sols demanem la finalització, si no que a més es dote pressupostàriament una partida per a la creació d’una línia de transport que comunique amb l’hospital tots els pobles vinculats. L’actual servei de transport públic no cobrix esta necessitat.”

Un any més hem tornat a insistir en el desdoblament de la línia 1 en el tram Masies-Bétera, per tal d’augmentar la freqüència de pas dels combois.

Pel que fa al capítol d’infraestructures, a més del metro, hem demanat incloure l’ampliació del servei d’autobusos que actualment fa el trajecte València-Mas Camarena i que aplegue fins al nucli urbà.

“En els últims anys estem pagant anualment una mitjana de 60.000 € pel canon d’abocament, si la Conselleria fera l’ampliació la depuradora, ens ho estalviaríem.” Així des de Compromís hem presentat una altra esmena per demanar l’ampliació de la depuradora d’aigües residuals que abastix Bétera.

També hem fet sol·licituds per a la partida de Serveis Socials. “L’ajuntament, amb els diners de tots, féu en l’edifici de Casa Nebot una inversió considerable; en l’actualitat, este instal·lacions o bé, s’utilitzen com a dependències municipals o bé ni s’utilitzen. No podem permetre que cada dia es perden diners en esta inversió”. En este sentit, s’ha demanat l’acondicionament de la Casa Nebot com a centre de dia i la dotació per a l’equipament i serveis necessaris per al seu funcionament.

Este any hem inclós una esmena relacionada amb un dels problemes més greus que actualment està patint el camp a Bétera: la plaga de conills i, en menor mesura, de blanques. “Una part considerable dels camps de Bétera estan perduts i això propicia el desenvolupament de la plaga i l’expansió per tot el terme. La Conselleria ha de donar solucions a este problema i una bona manera seria crear una  partida pressupostària per a la posada en marxa d’un pla específic de control de la plaga de conills i de blanques“, apunta Alemany.