El deute acumulat per l’Estat durant 10 anys amb els valencians i valencianes és de 13.449 milions d’euros. És urgent una actuació immediata que reconduïsca eficaçment la situació per a solucionar els problemes financers actuals.

Per esta raó, Compromís presentarà una moció perquè l’Ajuntament de Bétera inste les Corts Valencianes i el Consell a que reclamen este deute històric acumulat durant el període 2002-2012.

Compromís també solicita que es cree una Comissió mixta Consell-Corts Valencianes integrada pel Conseller d’Hisenda i un representant de cada Grup Parlamentari de les Corts per a la reclamació d’este deute.

“L’estabilitat i la supervivència de l’autogovern valencià passa, sens dubte, per dos vies per les quals s’han de treballar. Per una banda, la recuperació del deute històric que té l’Estat amb els valencians i, per l’altra, un nou sistema de finançament autonòmic que no ens castigue ni discrimine i que ens permeta assolir el compliment de tots els serveis que ens atorga eixe autogovern”, reclama Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

“Entenem que és un tema prioritari, no només perquè afecta la solvència financera de la Generalitat, sinó també el nostre benestar i capacitat d’autogovern“, assenyala Cristina Alemany.