“L’augment espectacular de la pressió tributària sobre els ciutadans de Bétera és l’única explicació de que s’avance en el pla d’ajustament segons el paràmetres imposats des d’altres instàncies”. Així es manifestà el regidor Francesc Vila, de Compromís per Bétera, en analitzar l’actual execució del pla d’ajustament dels comptes públics de Bétera del primer trimestre de 2014 en el passat ple ordinari de maig.

No s’ha donat una gestió estalviadora ja que hi ha una desviació negativa del 4,10%, mentre els ingressos recaptats directament als ciutadans augmenten un 97%. Va augmentar l’IBI, les taxes, els preus públics i tot s’ha orquestat des de totes les administracions mitjançant la recaptacions locals.

Mentre això passa, el deute viu de l’ajuntamentde Bétera és de quasi 6 milions, ens consta 700.000 € d’interessos l’any. Per a Vila, “mantenir un deute així podrà ser legal aplicant la regla del gasto, autèntic tratge a mida per als ajuntaments mal gestionats, però no acomplix la regla més important per a la ciutadanía que és l’exemplaritat. Els ciutadans que estan sent espremuts com una llima, no comprenen un forat de deute tan considerable”.

En un altre moment de la seua alocució afirmà que l’alcalde de Bétera senyor Cotanda està incomplint les seues paraules d’investidura en les quals afirmà que “no gastarem allò que no tindrem”, cosa que no s’explica segons estos números.

La intervenció del regidor de Compromís per Bétera provocà una airada contestació tant pel regidor d’Hisenda senyor Alcàcer com per l’alcalde, els quals tractaren Francesc Vila de “mentider”, i alteraren el torn d’intervencions per a dirigir-se en to de proclama al públic, que comprengué i recolzà a Compromís per Bétera en les seues manifestacions. Vila protestà per les formes emprades per l’equip de govern en no encaixar una crítica política per la seua gestió.